Duitsland 1996. Mysterie van Jörg Grünler. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Dirk Martens en Rudolf Kowalski.

VPRO Cinema

De undercover-rechercheur Gerd Eifels (Martens) schiet abusievelijk de Turkse kroegbaas G[KA3]urkan Agban (Uenel) neer. Hij is op zoek naar de daders van een brandaanslag op een Turks restaurant in een ultrarechts milieu. Kennelijk werd Eifels ontmaskerd en in een val gelokt. Kommissaris Paul Stoever (Krug) maakt zichzelf bittere verwijten, hij had Hauptkommissar Gerd Eifels juist voor die klus aanbevolen. Terwijl Stoever en zijn collega Peter Brockm[KA3]oller (Brauer) onder hoogspanning een officieel onderzoek beginnen om Eifels onschuld te bewijzen, lijkt de voortvluchtige Hauptkommissar aan een bloedige wraakactie te beginnen. Mondaine (neo-nazi`s op het Internet) routinekrimi, geschreven door regisseur Gr[KA3]unler. Waarom de Turks-Koerdische problematiek erbij gesleurd wordt is erg onduidelijk, maar de uitspraken van Krug over computers zijn heerlijk en Brauer doet zijn best om het te leren. Inmiddels zien de modems, de grafische voorstellingen en de computers er belachelijk uit. Martens is goed als de keiharde cop met een heerlijke, kleurrijke vriendin (een droom van een meid). Muziek van Klaus Doldinger. Camerawerk van Daniel Koppelkamm. De 28ste zaak van het duo Stoever en Brockmöller. Aflevering 334.

credits

Regie:
Jörg Grünler
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Dirk Martens, Rudolf Kowalski, Robert Victor Minnich, Florian Haiden, Rolf Becker, Birol Ünel, Marek Wlodarczyk, Sheri Hagen
Scenario:
Jörg Grünler
Camera:
Daniel Koppelkamm
Muziek:
Klaus Doldinger
Jaar:
1996
Alt. titels:
Lockvögel
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Lockvögel (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken