Kleine Engel

1995, Chatri Chalerm Yukol, 100 minuten

Thailand 1995. Drama van Chatri Chalerm Yukol. Met o.a. Nusara Prachanna, Vichitra Tariyakui, Khemsorn Nukhao, Kanchana Khunnokkhum en Chirut na Nakorn.

VPRO Cinema

Portret van de ontspoorde Thaise jeugd. De oorzaak volgens deze film ligt in het gezin, waar vaders hun vrouwen mishandelen, hun kinderen verkrachten en moeders de kost moeten verdienen met prostitutie. De jeugd vervalt tot drugs - van glue snuiven, hasjies roken tot hero[KA3]ine spuiten - en moet om aan geld voor dergelijke hobbies te komen ook tippelen of dealen. Ook het probleem AIDS dat het gevolg kan zijn van dergelijk onverkwikkelijk gedarg, wordt aangeroerd. De film die de ongetwijfeld heersende (maar niet overheersende) toestanden in de maatschappij aan de kaak stelt, kende in eigen land een ongekend succes en werd meervoudig bekroond. De maker Chatri Chalerm Yukol heeft blauw bloed door de aderen stromen, want hij draagt de titel van prins. Een ongewone kijk op een Aziatische maatschappij in opmars naar de 21e eeuw, waarover in het Westen veel te weinig bekend is.

credits

Regie:
Chatri Chalerm Yukol
Cast:
Nusara Prachanna, Vichitra Tariyakui, Khemsorn Nukhao, Kanchana Khunnokkhum, Chirut na Nakorn, Wayuri Kiti-apornchai, Johnny Anfone
Jaar:
1995
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Thailand


op televisie
0 uitzendingen

Kleine Engel (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer