El aliento del diablo

1993, Paco Lucio, 90 minuten

Spanje 1993. Mysterie van Paco Lucio. Met o.a. Alexander Kaidanovski, Valentina Vargas, Fernando Guillen, Alfredo Zafra en Fernando Valverde.

VPRO Cinema

Een duistere film die bol staat van onbegrijpelijke symboliek over een familie die op zoek is naar een beter leven. Het speelt in de middeleeuwen in Spanje. Kaidanovski speelt Damian, een van de twee doofstomme zoons van het gezin. Hij is een uitstekend jager. Hun grootmoeder Agueda (Salcedo) die ook mee is, komt onderweg te overlijden. De oorzaak (de pest?) boezemt grote angst in. Het verhaal heeft nauwelijks een duidelijk begin en hetzelfde geldt voor de finale. Wat daar tussen zit, is super traag, houterig gespeeld en zeer zwak geregisseerd. Het moeilijk te volgen scenario is in elkaar geknutseld door producent Querejeta, regisseur Lucio en Manuel Gutierrez Aragon. Alleen de beelden van Alfredo Mayo zijn prachtig, maar het is beslist de vraag of je daar anderhalf uur lang naar moet gaan kijken. De waardering van deze film is evenwel bedoeld voor de prestatie van cameraman Mayo.

credits

Regie:
Paco Lucio
Cast:
Alexander Kaidanovski, Valentina Vargas, Fernando Guillen, Alfredo Zafra, Fernando Valverde, Ester Bizcarrondo, Francisco Maestre, Al Victor, Diane Salcedo
Productie:
Tesauro, ESICMA, Bastille Films S.A., C.N.C., Elías Querejeta, Tadeo Villalba
Muziek:
Ángel Illarramendi
Jaar:
1993
Alt. titels:
Aliento del diablo, El, Ciné-club de minuit: L'haleine du diable, The Devil's breath
Genres:
Mysterie
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

El aliento del diablo (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer