En Handfull tid

1989, Martin Asphaug, 90 minuten

Noorwegen 1989. Drama van Martin Asphaug. Met o.a. Nicolay Lange-Nielsen, Camilla Strøm-Henriksen, Espen Skjönberg, Per Jansen en Minken Fosheim.

VPRO Cinema

Het debuut van Asphaug is een zwaarmoedig verhaal over een man (Lange-Nielsen als jonge Martin en Skj[KA3]onberg als oude bespiegelende Martin) die in bitterheid terugkijkt op zijn leven en zich bewust is van zijn onmacht. Zijn vrouw Anna (Ström Henriksen) misbruikt door haar wrede vader, komt te overlijden bij de bevalling van hun kind als ze doodbloedt en doktershulp te ver weg is. De sympathieke Susan Walker wordt gespeeld door York en Ted Walker door Hawthorne. Zo'n film die men geheel clichématig verkeerd associëert met lange winteravonden in Skandinavië; we kunnen het niet helpen maar toch voelen we het zo. Asphaug leerde het filmvak als scenarioschrijver en was o.a. ook werkzaam op de montage, voordat hij ging regisseren.

credits

Regie:
Martin Asphaug
Cast:
Nicolay Lange-Nielsen, Camilla Strøm-Henriksen, Espen Skjönberg, Per Jansen, Minken Fosheim, Bjørn Sundquist, Susannah York, Nigel Hawthorne
Jaar:
1989
Alt. titels:
Handfull tid, En
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Noorwegen


op televisie
0 uitzendingen

En Handfull tid (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer