Rumburak

1982, Václav Vorlícek, 94 minuten

Duitsland/Servië en Montenegro 1982. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Jiri Lábus, Vlastimil Hasek, Jirina Bohdalová, Eva Jenícková en Oldrich Kaizer.

VPRO Cinema

Wegens slecht gedrag werd tovenaar Rumburak (Labus) uit Sprookjesland verbannen en moet nu in de mensenwereld leven, overdag als raaf, `s nachts als mens. De raaf heeft vriendschap gesloten met een meisje dat echter omgaat met een jongen die elke ochtend op hem schiet. Op een kwade dag wordt hij in zijn wiek geschoten en de toverraaf stort neer. Hij wordt door het jongere broertje van het meisje mee naar huis genomen, waar hij door de vader verzorgd wordt. Als de nacht nadert, mogen zijn verzorgers de gedaantewisseling niet zien. Redelijke sprookjesfilm die leuk wordt wanneer de vriend van het meisje de toverformule vindt om mensen (het schoolhoofd, een programmeur die niet van dieren houdt) te laten verdwijnen en daarmee heel wat heisa schopt. Geschikt voor de allerkleinsten, maar voor volwassenen is het scenario van regisseur Vorlíček en Milos Macourek te veel oppervlakkig en te doorzichtig. Fotografie van Emil Sirotek.

credits

Regie:
Václav Vorlícek
Cast:
Jiri Lábus, Vlastimil Hasek, Jirina Bohdalová, Eva Jenícková, Oldrich Kaizer, Lukás Bech, Michal Rynes, Jaroslava Obermaierova, Zdena Hadrbolcova
Scenario:
Václav Vorlícek
Camera:
Emil Sirotek
Muziek:
Angelo Michajlov
Jaar:
1982
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland, Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Rumburak (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer