Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Sheldon Lettich. Met o.a. Mark Dacascos, Stacey Travis, Geoffrey Lewis, Paco Christian Prieto en Todd Susman.

VPRO Cinema

Deze actiefilm is bedoeld voor de grote kritiekloze schare die niet genoeg kan krijgen van vechtsportfilms. Wellicht kan deze film de behoudende kijkers ook behagen met een nieuwe mix: capoeira uit Brazili[KA3]e, een soort kung fu die be[KA3]oefend wordt op het kalme ritme van de zwoele lambada. Gespierde hoofdrol Dacascos, die de held Louis Stevens speelt, is bekend uit werken zoals AMERICAN SAMURAI en NINJA ACADEMY, waardoor de genrefans met een gerust hart achter de kijkkast kunnen plaatsnemen. Bovendien als ze weten dat regisseur-scenarist Lettich al drie keer met Jean-Claude Van Damme heeft gewerkt, moeten ze denken dat het niet meer stuk kan. Verder is het verhaaltje niet revolutionair: een drugsbende heeft het voor het zeggen op een school in Miami, Florida. Die wordt dus bestreden door de leerlingen capoeira te leren, maar de bendeleider-met-de- paardenstaart Siverio (Prieto) beheerst die vechtkunst ook, dat maakt het spannend. De anti-drugs boodschap is zonneklaar, maar misschien moet het toch nog even vermeld worden voor hen die daar nog niet op gekomen waren. Camerawerk van Edward Pei. Eastmancolor.

credits

Regie:
Sheldon Lettich
Cast:
Mark Dacascos, Stacey Travis, Geoffrey Lewis, Paco Christian Prieto, Todd Susman, Richard Coca, Jeffrey Anderson Gunter, Roman Cardwell, Ryan Bollman
Camera:
Edward Pei
Muziek:
Harvey W. Mason
Jaar:
1993
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Martial-arts
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Only The Strong (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken