L'inondation

1994, Igor Minaïev, 97 minuten

Frankrijk/Rusland 1994. Drama van Igor Minaïev. Met o.a. Isabelle Huppert, Boris Nevzorov, Masha Lipkina, Svetlana Kruchkova en Andrei Tolubeyev.

VPRO Cinema

Deze film speelt in de jaren 1920 in Petrograd (zo werd Sint Petersburg toen genoemd). Sophia (Huppert) is getrouwd met arbeider Trofim (Nevzorov), maar het echtpaar is kinderloos. Ondanks een gezond seksleven wil het niet lukken en Sophia is bang dat Trofim haar in de steek zal laten. Als hun buurman, een meubelmaker, plotseling overlijdt, is diens dochter, Ganka (Lipkina), een weesje. Sophia haalt haar man over het dertien- jarige meisje te adopteren, zodat hij haar niet zal verlaten omdat ze (nog) steeds geen kinderen hebben. Als de tijd voortschrijdt gaat Trofim het bed delen met zowel Sophia als Ganka. Tijdens een overstroming van de Newa raken ze geïsoleerd en de getergde, opofferende Sophia neemt verschrikkelijk wraak. Fraaie zonder protserigheid, gestileerde film, waarin de door Christian Tullio-Altan en Noëlle Boisson vaardig gemonteerde beeldreeksen zonder al te veel dialoog het tempo bepalen. Huppert's rol is bepaald een krachttoer en de regisseur weet tot vlak voor het einde sentimenteel melodrama te vermijden. Het scenario is van regisseur Minaïev en Jacques Baynac naar de in 1929 verschenen roman van Yevgyeni Zamyatin die in 1931 zijn exil in Frankrijk vond. Voor de mooie fotografie tekende Vladimir Pankov. De film bevat Frans dialoog.

credits

Regie:
Igor Minaïev
Cast:
Isabelle Huppert, Boris Nevzorov, Masha Lipkina, Svetlana Kruchkova, Andrei Tolubeyev
Scenario:
Igor Minaïev
Productie:
Erato Films, La Sept Cinéma, R. Films, Ima Films, Les Films du Camélia, Mosfilm, Daniel Toscan du Plantier, Jerôme Paillard
Muziek:
Anatoli Dergachev
Jaar:
1994
Alt. titels:
Inondation, L'
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk, Rusland


op televisie
0 uitzendingen

L'inondation (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer