Vackert Väder

1996, David Flamholc, 105 minuten

Zweden 1996. Familiefilm van David Flamholc. Met o.a. Mischa Moszkowicz, Stina Beck, Jonte Hallden, Fredrik Dolk en Eva Westerling.

VPRO Cinema

Daniel (Moszkowicz) is een tiener uit de Zweedse hoofdstad Stockholm. Hij moet flink tegen zijn zin in de zomer moet doorbrengen in het provinciale Malm[KA3]o, waar zijn moeder (Westerling) en haar nieuwe Spaanse echtgenoot (Garcia) wonen. Hij vindt een vakantiejob bij McDonald. Als moeder en zijn stiefvader plotseling moeten vertrekken naar de Frans-Spaanse grens omdat hun meubels daar worden opgehouden, blijft Daniel alleen achter op de flat. Hij laat zijn vriend Marcus (Hallden) overkomen om samen meisjes te versieren. Daniel valt overigens meteen voor de mooie en rijke Louise (Beck), maar die heeft een vriendje die dat niet tolereert. Het verhaal lijkt al duizend keer verteld maar de nauwelijks twintig-jarige cineast Flamholc (die ook het scenario schreef) zorgt voor zoveel charme en spitsvondige techniekjes dat je als kijker hopeloos op de knieën gaat. De luide muziekscore van Erik Steen kent genade bij tieners, maar volwassenen zullen hem irriterend en pretentieus vinden.

credits

Regie:
David Flamholc
Cast:
Mischa Moszkowicz, Stina Beck, Jonte Hallden, Fredrik Dolk, Eva Westerling, Julio Garcia, Sara Garcia-Andersson, Richard Kolnby, Ulf Welander, Karin Walton, Jan Lerning
Muziek:
Erik Steen
Jaar:
1996
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Zweden


op televisie
0 uitzendingen

Vackert Väder (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer