Verenigde Staten 1996. Drama van Tim Hunter. Met o.a. Nicollette Sheridan, Faye Dunaway, Michael O'Keefe, Tracy Ellis en Rachel Duncan.

VPRO Cinema

Anna Morse (Sheridan) is gescheiden van haar gewelddadige echtgenoot en moet nu de kost verdienen voor haar drie dochters, Billie (Duncan), Sally (Fernandez) en Laura (Bryant) als serveerster. Haar moeder Ellen (Dunaway) is hardvochtig; geen hulp van haar kant en ze vindt dat Anna schuld heeft aan haar eigen lot. Anna betrekt een bescheiden huisje in een achteraf buurtje. Haar buren, een kinderloos echtpaar, Garret (O`Keefe) en Donna James (Ellis) lijken een geschenk uit de hemel: ze helpen haar waar ze kunnen en met van alles en nog wat. Toch vindt Anna dat ze zich een beetje teveel in haar leven mengen en ze probeert het contact te verbreken. Dat is moeilijk want haar twee oudsten Billie en Sally - zijn gemakkelijk in verleiding te brengen. Na een buurtfeest zijn Garrett en Donna met de noorderzon vertrokken. Ze hebben Billie en Sally meegenomen en als ze aangifte bij de politie doet, wordt ze niet erg serieus genomen. Anna is vertwijfeld en zoekt haar heil in het glas -dat kost haar de voogdij over Laura, maar politieman Jack Driscoll (Lively) en haar nieuwe vriendin Roz (Boren) reiken haar de helpende hand. Het blijkt dat haar lieve buren in het opsporingsregister staan, ooit een kind hadden dat op geheimzinnige wijze is verdwenen en dat Billie en Sally voor allerlei misdadige praktijken worden gebruikt. Gelukkig loopt het goed af. Redelijk gespeeld en een adequaat gemaakte tv-rolprent naar een scenario van Fred Mills. Het camerawerk is van Robert M. Stevens.

credits

Regie:
Tim Hunter
Cast:
Nicollette Sheridan, Faye Dunaway, Michael O'Keefe, Tracy Ellis, Rachel Duncan, Ernie Lively, Lauren Fernandez, Karis Paige Bryant, Jerry Haynes, Charles Homet, Carrie Boren, Christine Tolsen, Jill Parker-Jones, Helen Cates, Randall Brady, Dell Aldrich
Productie:
Michael O. Gallant
Camera:
Robert M. Stevens
Jaar:
1996
Alt. titels:
Entf├╝hrer wohnen nebenan, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

People Next Door (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken