Roemenië/Verenigde Staten 1996. Familiefilm van Ted Nicolaou. Met o.a. Jamie Renée Smith, Godfrey James, Saxon Trainor, Kevin Wixted en Cristian Motriuc.

VPRO Cinema

In deze gemoderniseerde versie van Lewis Carrol`s [KL]Through the Looking Glass[KLE] stapt een door haar geleerde vader verwaarloosde dochter een antieke spiegel binnen en ontdekt daar een vreemd, absurd koninkrijk van vriendelijke, plantachtige wezens en een rivaliserend rijk van gemeen eendenvolk. Het scenario (van Ken Carter Jr. en Frank Dietz) gaat zich te buiten aan slimme woordspelletjes en grappen, een en ander in de geest van Carroll zonder hem helemaal na te apen. Toch is dat niet genoeg om het lage budget en het nogal geforceerde, duidelijk op een vervolg geschreven einde goed te maken. De door griezel- en SF-specialist Charles Band geproduceerde film is niet altijd even constant van kwaliteit, maar wel bijzonder. Camerawerk van Adolfo Bartoli.

credits

Regie:
Ted Nicolaou
Cast:
Jamie Renée Smith, Godfrey James, Saxon Trainor, Kevin Wixted, Cristian Motriuc, Ileana Sandulescu, Daniela Marzavan, Ion Haiduc, Eileen T'Kaye, David Brooks
Camera:
Adolfo Bartoli
Muziek:
Richard Kosinski
Jaar:
1996
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Roemenië, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Magic in the Mirror (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken