Szeleburdi vakacio

1987, György Palásthy, 71 minuten

Hongarije 1987. Familiefilm van György Palásthy. Met o.a. Miklós Benedek, Zsuzsa Zolnay, Teri Tordai, Mari Kiss en Ida Turay.

VPRO Cinema

Het chaotische gezin - vader, moeder en drie kinderen - uit de titel gaat de vakantie doorbrengen op een stoombootje op de schone blauwe Donau als hun echte, voorgenomen verlof in het water is komen te vallen. Het schip blijkt een wrak te zijn en de avonturen, waarbij veel ge[KA3]improviseerd moet worden, zijn niet van de lucht. Een film die niet opvalt door de dure productie of de (kinder)sterren, maar kan toch het jonge volkje (vanaf zes jaar) door zijn spontaniteit bezighouden. Vervolg op de in 1981 gedraaide film SZELEBURDI CSALAD, waarin de zelfde familie problemen heeft met hun woning in de Hongaarse hoofdstad. Toentertijd in eigen land een succes - bij gebrek aan tegengewicht. Het scenario is van Agnes Bálint en het camerawerk is van Gy[KA11]orgy Illés.

credits

Regie:
György Palásthy
Cast:
Miklós Benedek, Zsuzsa Zolnay, Teri Tordai, Mari Kiss, Ida Turay, György Miklósy, Pèter Balázs, Adám Puhr, Adám Tunkli, Anita Horváth, Zsolt Alberti
Scenario:
Agnes Bálint
Productie:
Gábor Sarudi, Gábor Miklosy
Muziek:
Bábor Berkes
Jaar:
1987
Alt. titels:
Familie Wirbelwind auf Urlaub
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Hongarije


op televisie
0 uitzendingen

Szeleburdi vakacio (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer