Tiempo de revancha

1981, Adolfo Aristarain, 113 minuten

Argentinië 1981. Thriller van Adolfo Aristarain. Met o.a. Federico Luppi, Haydée Padilla, Julio De Grazia, Ulises Dumont en Rodolfo Ranni.

VPRO Cinema

Luppi, een van de meest eminente acteurs van Zuid-Amerika, grossierde in loftuitingen na zijn indringende optreden als explosievenexpert Pedro Begoa, een voormalig vakbondslid, die doet alsof hij stom is geworden bij een ongeluk in een kopermijn. Hij eist een enorme schadevergoeding, maar moet daartoe jarenlang sprakeloos blijven, terwijl hij voortdurend bespionneerd en op wrede wijze getart wordt door het aangeklaagde bedrijf. De spannende plot van schrijver-regisseur Aristarain is wel opgevat als een verholen protest tegen het onderdrukkende Argentijnse militaire regime van die tijd. Als dat zo is, kan de conclusie alleen maar zijn dat politieke martelaren complexere motieven hebben dan hun aanhangers soms denken. Camerawerk van Horacio Maira. Meervoudig bekroond. Engelstalige titel: TIME FOR REVENGE.

credits

Regie:
Adolfo Aristarain
Cast:
Federico Luppi, Haydée Padilla, Julio De Grazia, Ulises Dumont, Rodolfo Ranni, Aldo Barbero, Jose Jofre Soares, Enrique Liporace, Arturo Maly
Productie:
Héctor Oliviera, Luis Osvaldo Repetto
Camera:
Horacio Maira
Muziek:
Emilio Kauderer
Jaar:
1981
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Argentinië


op televisie
0 uitzendingen

Tiempo de revancha (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer