Carovne dedictvi

1985, Michael Kann, 82 minuten

Servië en Montenegro/DDDE/Tsjechië 1985. Familiefilm van Michael Kann, Michael Kann en Zdenek Zelenka. Met o.a. Martin Pert, Rudolf Stedry, Terezka Chudobová, Milos Kopecký en Jiří Kodet.

VPRO Cinema

In de 18e eeuw oefenen de huurlingen van de hertog een ware terreur uit in Bohemen. Een mutsenmaker doet zijn mond open en wordt onmiddellijk in een kerker gesmeten van een vesting die door een brede slotgracht omgeven is. Zijn tien-jarige zoon Vitek (Pert) en zijn vriendjes lukt het na een tijdje om hem met listen en slimme trucs te bevrijden. Daarbij maken ze handig gebruik van de magisch muts, die Vitek tussen de spullen van zijn vader vond. Onderhoudende, avontuurlijke en historisch getinte film voor het jonge volkje. Traditioneel gemaakt, wat menig kijkertje dat blasé is geworden door de gadgets die nu eenmaal bij moderne jeugdfilms horen, kan verrassen. Het scenario is van Josef Hanzlik en regisseur Zdenek Zelěnka naar een verhaal van Václav Rezác. Viktor Ruzicka stond achter de camera.

credits

Regie:
Michael Kann, Michael Kann, Zdenek Zelenka
Cast:
Martin Pert, Rudolf Stedry, Terezka Chudobová, Milos Kopecký, Jiří Kodet, Ljuba Skořepová, V. Helsus, Vaclav Sloup, Rudolf Stedry, Martin Pert, Terezka Chudobova, Ljuba Skorepová
Scenario:
Josef Hanzlik
Camera:
Viktor Ruzicka
Muziek:
Jiří Svoboda
Schrijver:
Václav Rezác
Jaar:
1985
Alt. titels:
Eine zauberhafte Erbschaft, Zauberhafte Erbschaft, Eine
Genres:
Familiefilm, Historische film, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm
Landen:
Servië en Montenegro, DDDE, Tsjechië


op televisie
0 uitzendingen

Carovne dedictvi (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer