Australiƫ 1993. Komedie van Bob Ellis. Met o.a. Noah Taylor, Miranda Otto, Alice Garner, Jack Campbell en Erick Mitsack.

VPRO Cinema

Bob Ellis, een bekende Australische toneelschrijver en columnist, is verantwoordelijk voor het scenario en de regie van dit deels komische, deels bittere drama. Het is gebaseerd op zijn eigen leven en jeugd binnen de kerk van de Zevendedags Adventisten. Taylor is de kwajongen die meer ge[KA3]interesseerd is in seks dan in de religieuze boodschap van zijn kerk. In de loop van de tijd stapt hij van zijn geloof af, maar blijft toch zwaar be[KA3]invloed door de doctrine van de Adventisten dat het einde der tijden nabij is. In de wat luchthartiger momenten van deze film blijkt deze boodschap trouwens goed te helpen om een meisje te versieren. Taylor (die ook het alter ego van cineast John Duigan speelde in THE YEAR MY VOICE BROKE en FLIRTING) weet op geloofwaardige wijze de ontwikkelingen van puberteit tot middelbare leeftijd gestalte te geven, hoewel de onvolwassen held de hele film door weinig aantrekkelijk blijft. Het camerawerk is van Geoff Burton.

credits

Regie:
Bob Ellis
Cast:
Noah Taylor, Miranda Otto, Alice Garner, Jack Campbell, Erick Mitsack, Lucy Bell, Arthur Bingham, Peter Gwynne, Loene Carmen, Colin Friels, Jeanette Cronin, Bob Maza
Camera:
Geoff Burton
Muziek:
Chris Neal
Jaar:
1993
Alt. titels:
Nostradamus Kid, The
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

The Nostradamus Kid (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken