Luxemburg/Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Geoffrey Reeve. Met o.a. Linda Hamilton, Simon Maccorkindale, Uwe Ochsenknecht, Anthony Valentine en Serena Scott-Thomas.

VPRO Cinema

Spannende, lange avonturenfilm die speelt in de kringen van de Grand Prix. Het werkterrein strekt zich uit over Oost-Europa, Rusland en Nederland. Een autocoureur die in de racerij veel pech heeft, veroorzaakt een vekeersongeluk, waarbij doden vallen. Hij raakt aan de drank en aan lager wal. Een renstal met de commerci[KA3]ele tegenwind staat op het punt van een technische doorbraak (de winnende formule) en zo vindt men elkaar. Alsof dat niet genoeg is: mooie vrouwen, diamentensmokkel en ex-KGB-ers. Onderhoudend, maar nergens diepgaand of uitbundig gespeeld ondanks een (Europese) cast van formaat. Typisch drillerige Europudding, die geen schade ondervindt als uitzending die gemaakt is als miniserie in vier delen van een uur, bekort wordt tot een dikke twee-en-half uur. Het scenario is van Christopher Wicking en Paul Wheeler.

credits

Regie:
Geoffrey Reeve
Cast:
Linda Hamilton, Simon Maccorkindale, Uwe Ochsenknecht, Anthony Valentine, Serena Scott-Thomas, Christopher Cazenove, Tom Burlinson, Robert Swan, Désirée Nosbusch, Maurice Thorogood
Scenario:
Christopher Wicking
Productie:
Tom Reeve, Romain Schroeder
Muziek:
Gast Waltzing
Jaar:
1995
Alt. titels:
Way to Dusty Death, The
Genres:
Drama, Avonturenfilm, Sportfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm
Landen:
Luxemburg, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen