Frankrijk 1993. Drama van Lazare Iglésis. Met o.a. Daniel Ceccaldi, Florence Darel, Danièle Lebrun, Jacques Sereys en Stéphane Jobert.

VPRO Cinema

Dit is de verfilming van een roman van Marcel Aym[KA1]e over vader Berthaud (Ceccaldi) die alom gerespecteerd wordt door zijn gezin maar van zijn voetstuk valt als hij een menselijke zwakheid blijkt te bezitten. Zijn dochter Claire (Darel) weigert daarop met een (oudere) heer van stand (Sereys) te trouwen en neemt in plaats daarvan de meest kleurloze figuur van het kantoor, waar ze werkt, tot echtgenoot. Wat was er aan de hand? Vader is directeur van een bank in de Franse provincie en deed zich voor als een gedisciplineerde vegetariër, die door zijn dochter betrapt wordt als hij een sappige, redelijke rauwe biefstuk in de braadpan klaar maakt. Ze zwijgt erover, maar haar gedrag spreekt boekdelen. Romanschrijver Aymé heeft het verval van de bourgeoisie willen symboliseren. Reeds eerder verfilmd en beter gedaan. Scenario van François Olivier Rousseau en regisseur Iglésis. Het onopvallende camerawerk is van Henri Decomps.

credits

Regie:
Lazare Iglésis
Cast:
Daniel Ceccaldi, Florence Darel, Danièle Lebrun, Jacques Sereys, Stéphane Jobert, Cécile Auclert, Jean Rougerie, Gérard Sergue
Scenario:
François Olivier Rousseau
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
1993
Alt. titels:
Boeuf clandestin, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le boeuf clandestin (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken