Duitsland 1997. Komedie van Hannelore Unterberg en Gabriele Unterberg. Met o.a. Katinka Heichert, Heikko Deutschmann, Tobias Langhoff, Walfriede Schmitt en Axel Werner.

VPRO Cinema

Ilse, Gr[KA3]afin von Bredow beschrijft haar jeugdherinneringen op de M[KA3]arkische Heide (in de voormalige DDR) rond 1930 als een oom een Sint-Bernardshond `doneert` aan het gezin met de naam M[KA3]opschen (Mopje). Het beest zet het dorp aardig op stelten, maar is algauw bij iedereen geliefd, hoewel er soms een beroep gedaan wordt op het geduld van Ilse`s vader, graaf Retzlow (Deutschmann) als hij een huisje aan een meertje wil verkopen aan een fabrikant uit Berlijn. Ilse wordt gespeeld door Oehne, haar zus Vera door Hartmann en broer Billy door Hosfeld. Braaf, plezierig vermaak naar het gelijknamige boek (van Ilse von Bredow, die ook het scenario schreef), dat in 1991 in Duitsland op de bestsellerlijsten stond. Het camerawerk is van Roland Dressel.

credits

Regie:
Hannelore Unterberg, Gabriele Unterberg
Cast:
Katinka Heichert, Heikko Deutschmann, Tobias Langhoff, Walfriede Schmitt, Axel Werner, Carmen-Maja Antoni, Klausjürgen Steinmann, Kirsten Block, Stephanie Stappenbeck, Paul Hosfeld, Julia Hartmann, Maja Oehme, Florian Schön, Judith Decker, Martin Trettau
Camera:
Roland Dressel
Muziek:
Bernd Wefelmeyer, Ingo Frenzel
Jaar:
1997
Alt. titels:
Bernhardiner namens Möpschen, Ein
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen