Verenigd Koninkrijk 1995. Familiefilm van Andrew Morgan. Met o.a. George Baker, Betsy Brandley, Michael Benz, Truan Munro en David Healy.

VPRO Cinema

Nieuwe, getrouwe verfilming van de onsterfelijke klassieker van Frances Hodgson Burnett over de norse Britse aristocraat Lord Dorincourt (Baker) die, in 1879, zijn in Amerika opgegroeide neef Cedric (een ontwapenende Benz) naar Engeland laat overkomen om zijn erfgenaam te worden. Met de moeder van de jongen (Brantley) wil hij niets te maken hebben en hij zet haar in een herenhuis in het dorp met als voorwaarde dat ze zijn landgoed nooit mag betreden. Door zijn open karakter zal de jonge Cedric, Lord Fauntleroy, het hart van de oude man verwarmen zodat er weer liefde kan wonen. Het is en blijft een boeiend verhaal dat hier met uitstekende acteurs en in oogverblindende decors wordt overgedaan. De acteurs zijn stuk voor stuk een lust om naar te kijken en de jonge Benz is een regelrechte revelatie. De roman werd ditmaal bewerkt door Julian Fellows, die alle valkuilen van goedkoop sentiment handig wist te vermijden.

credits

Regie:
Andrew Morgan
Cast:
George Baker, Betsy Brandley, Michael Benz, Truan Munro, David Healy, Bernice Stegers, John Castle, Adrian Cairns, Martin Ball, Betsy Brantley
Scenario:
Julian Fellowes
Camera:
Colin Munn
Muziek:
Michael Omer
Montage:
Nick Pitt, Malcolm Banthorpe
Jaar:
1995
Alt. titels:
Der kleine Lord
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Melodrama, Jeugdfilm, Serie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Little Lord Fauntleroy (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken