Canada 1969. Familiefilm van Robin Spry. Met o.a. John Robbe, Elaine Malus, Gary Rader, Christopher Cordeaux en Peter Cullen.

VPRO Cinema

Een film over ambitieuze jongeren die op een kruispunt in hun leven zijn aangeland. Zullen ze handelen om het systeem te veranderen of gaan ze zich isoleren? Iedereen is op een bepaald moment in het leven verplicht dit dilemma voor zichzelf op te lossen. De film geeft geen antwoord. Zoals de titel zegt is het slechts een inleiding, waaruit de toeschouwer zelf zijn conclusies moet trekken. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de demonstraties tegen de democratische conventie van Chicago in 1968, waarvan documentaire beelden op intelligente wijze in het geheel werden vermengd. Het is geen goedkope tentoonstelling van sensationele of gewelddadige scènes, zoals dikwijls het geval was in dit soort films en het is evenmin een 'waarschuwingsfilm'. Het is een frisse film gemaakt door jongeren, over jongeren en voor jongeren, ook al is hij nu wel erg gedateerd. Spry en Sherwood Forest baseerden hun scenario op een idee van Christopher Cordeaux en ze konden rekenen op enkele bekende avant-garde-figuren van die tijd, zoals Burroughs, Ginsberg en Genêt.

credits

Regie:
Robin Spry
Cast:
John Robbe, Elaine Malus, Gary Rader, Christopher Cordeaux, Peter Cullen, Henry Gamer, Victor Knight, William Burroughs, Allan Ginsberg, Jean Genêt, Dick Gregory, Kenneth Galbraith
Scenario:
Sherwood Forest
Muziek:
Saz Williams
Jaar:
1969
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Psychologisch drama, Americana
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Prologue (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken