Las puertas del paraiso

1971, Salomon Laiter, 90 minuten

Mexico 1971. Drama van Salomon Laiter. Met o.a. Jacqueline Andere, Jorge Luke, Milton Rodriguez, Barbara Angeli en Ernesto G. Cruz.

VPRO Cinema

Een groepje jonge mensen tracht zich los te rukken van hun bourgeois-milieu en van hun eigen ego door middel van een hallucinatie-trip. Hun sado-masochistische idee[KA3]en over liefde en erotiek, hun drang naar drugs (de poorten van het paradijs) en hun vlucht uit de werkelijkheid die voor hen slechts een vacuum zonder inhoud is. Een verfrissend filmgeluid uit Mexico. Een beeld van jongeren in een maatschappij die ze niet willen of kunnen begrijpen. Ze zijn op zoek naar een andere wereld, een van vrede en sociale gelijkheid. Een wat naïeve gedachte, maar Laiter gaat in zijn scenario, dat hij samen met Elena Garro en Eduardo Lizalde schreef, toch heel wat dieper dan de films uit de Amerikaanse hippie-cultuur. Bovendien stapt hij af van de melodramatische 'cinema de papa' die jarenlang synoniem was voor de Mexicaanse film. Fotografie van Fernando Alvarez Garcés.

credits

Regie:
Salomon Laiter
Cast:
Jacqueline Andere, Jorge Luke, Milton Rodriguez, Barbara Angeli, Ernesto G. Cruz, Martin Lasalle, Arsenio Campos, Ofelia Medina, Guillermo Murray, Jorge Mistral, Victor M. Mendoza
Camera:
Fernando Alvarez Garcés
Muziek:
Ruben Fuentes
Jaar:
1971
Alt. titels:
Puertas del paraiso, Las
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sociaal drama
Landen:
Mexico


op televisie
0 uitzendingen

Las puertas del paraiso (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer