Starchaser: The Legend Of Orin

1985, Steven Hahn, 100 minuten

Verenigde Staten 1985. Animatie van Steven Hahn. Met o.a. Les Tremayne, Joe Colligan, Carmen Argenziano, Noelle North en Anthony Delongis.

VPRO Cinema

De aarde in de verre toekomst. Machines hebben al sinds eeuwen de macht in handen en regeren met 'ijzeren hand' over de mensen die ondergronds in de mijnen werken. Orin graaft een schede op van een zwaard dat vertelt over een wereld aan de oppervlakte. Orin ontsnapt en ontdekt dat de 'god' Zygon, die aanbeden wordt, slechts een mens is in een schrikwekkend harnas. Hij slaagt erin aan de oppervlakte te komen, waar hij het al onmiddellijk moet opnemen tegen allerhande mutanten. Een ruwe avonturier redt hem. Hij moet de kling van het zwaard zoeken. Dit verdween twaalfhonderd jaar geleden. Samen met de avonturier en zijn alsmaar tegenstribbelende computer tracht hij dit te vinden. Een getekende STAR WARS waarin wervelende avonturen te beleven zijn in een razende snelheid. Erg logisch klinkt het allemaal niet en bovendien zijn de tekeningen te gruwelijk voor kinderen en de avonturen wat te naïef voor volwassenen. Orin is een gewone jongen, geen CONAN-achtige superheld, die door de omstandigheden gedwongen wordt voor de held door te gaan. Goed scenario van Jeffrey Scott. Supervisie over de fotografie was in handen van Charles Flekal. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Steven Hahn
Cast:
Les Tremayne, Joe Colligan, Carmen Argenziano, Noelle North, Anthony Delongis, Tyke Caravelli, Ken Sansom, John Moschitta, Jr., John Garwood, Herb Vilgran, Mike Winslow, Tina Romanus, Joseph Dellasorte, Thomas H. Watkins, Mickey Morton, Mona Marshall, Ryan MacDonald, Philip Clarke, Dennis Alwood
Camera:
Charles Flekal
Muziek:
Andrew Belling
Jaar:
1985
Alt. titels:
Legend Of Orin, The
Genres:
Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Tekenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer