Bullet Down Under

1993, 90 minuten

Australiƫ 1993. Misdaad van Met o.a. Christopher Atkins, Mark 'Jacko' Jackson, Richard Carter, Virginia Hey en Alfred Bell.

VPRO Cinema

Amerikaanse cop Bullet (Atkins) uit L.A. begint opnieuw Down Under nadat hij bij een actie in de USA een meisje per ongeluk had doodgeschoten. Zijn vinger om de trekker leggen doet hij liever niet meer, maar de Australische politie, waar hij nu werkt, maakt hem de collega van de bloeddorstige Jack Moran (Jackson) die bij een auto-achtervolging zijn partner aan schietende gangsters verloor. Bullet wordt op die manier in een meedogenloze, onwettige wraakactie meegetrokken. Hij redt op het allerlaatste moment zijn nieuwe partner uit een benarde positie door de trekker van zijn dienstwapen over te halen. Liefhebbers van geweld kunnen aan deze film hun hart op halen, als ze maar niet gaan nadenken over de bedenkelijke moraal. Spel en regie zijn van het niveau wat men bij dergelijke primitieve prenten verwachten mag. Het scenario is van Karl Schiffman en het camerawerk is van Martin McGrath.

credits

Cast:
Christopher Atkins, Mark 'Jacko' Jackson, Richard Carter, Virginia Hey, Alfred Bell, Maureen O'Shaugnessy, Laurie Moran, Kee Chan
Scenario:
Karl Schiffman
Productie:
Philip Avalon
Muziek:
Art Philips
Jaar:
1993
Genres:
Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, Wraakfilm
Landen:
Australiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Bullet Down Under (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer