Duitsland/Frankrijk 1995. Fantasy van Peter Patzak en Peter Pazak. Met o.a. Thomas Kretschmann, Claudia Michelsen, Juraj Kukura, Claus Eberth en Georges Merny.

VPRO Cinema

Persfotograaf Paul (Kretschmann) keert gedeprimeerd terug van een missie in het strijdgewoel van het voormalige Joegoslavi[KA3]e. Om een beetje bij te komen neemt hij zijn intrek bij Th[KA1]er[KA2]ese (De Medeiros), een vriendin die een hotelletje heeft aan de Bretonse kust. Hier ontmoet hij Morgane (Michelsen), een geheimzinnige vrouw, waarop hij verliefd wordt. Hij is nieuwsgierig naar haar achtergronden en probeert het een en ander over haar te weten te komen. Het lukt hem niet. Tijdens een boottochtje breekt er een noodweer los en ze kapseizen. Paul wordt op het nippertje gered, maar van Morgane ontbreekt ieder spoor. Enige mijlen verderop vergaat een ferry in de vliegende storm. Hier wordt een jonge vrouw gered die als twee druppels water op Morgane lijkt. Ze lijdt aan geheugenverlies. De hoofdrollen doen hun best, maar ze slagen er niet in om het ongeloofwaardige scenario van Dorothée Dhan en Knut Boeser aannemelijk te maken. Het verhaal werd geïnspireerd door een Keltische legende - was het maar daarbij gebleven. Martin Stingl bemande de camera.

credits

Regie:
Peter Patzak, Peter Pazak
Cast:
Thomas Kretschmann, Claudia Michelsen, Juraj Kukura, Claus Eberth, Georges Merny, Sophie Renoir, Maro Faby, Jean-Philippe Breton, Joël de Bras, Maria de Medeiros
Camera:
Martin Stingl
Muziek:
Christian Kolonovits, Peter Ponger, Peter Moorlampen
Jaar:
1995
Alt. titels:
Le vent de la mère, Vent de la mère, Le
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Jenseits der Brandung (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken