Un lugar en el mundo

1992, Adolfo Aristarain, 95 minuten

Argentinië/Uruguay/Spanje 1992. Drama van Adolfo Aristarain en Adolfo Aristarian. Met o.a. José Sacristán, Fedrico Luppi, Cecilia Roth, Leonor Benedetto en Gastón Batyi.

VPRO Cinema

We zien door de ogen van een tienerzoon (Batyi) hoe vader (Luppi) en moeder (Roth) herenigd zijn na een verbanning en zich in een kleine plaats duizend kilometer van de hoofdstad Buenos Airos staande houden en omgaan met de bewoners, die uitgebuit worden door een grootgrondbezitter (Ranni). Moeder is arts en doet verschrikkelijk haar best haar medemens te verzorgen, terwijl vader probeert de landarbeiders te helpen hun bestaan te verbeteren. Ook de eerste liefdesperikelen van de zoon beleven we mee, met een schattige tiener De R[KA1]io die gekweld wordt door haar jaloerse vader (Arana), die voorman is bij Ranni. Een uitstekend gespeelde film over het bestaan in de Argentijnse provincie, die in anderhalf uur snel aan de kijker voorbij gaat. Regisseur Aristarain schreef samen met Alberto Lecchi het scenario naar een verhaal dat hij met Kathy Saavedra gemaakt had. Ricardo De Angelis zorgde voor een mooie, passende fotografie.

credits

Regie:
Adolfo Aristarain, Adolfo Aristarian
Cast:
José Sacristán, Fedrico Luppi, Cecilia Roth, Leonor Benedetto, Gastón Batyi, Rodolfo Ranni, Hugo Arana, Lorena De Río, Eduardo Arias, Mario Alarcón, Federico Luppi
Productie:
Adolfo Aistarain
Muziek:
Patrcio Kauderer
Jaar:
1992
Alt. titels:
Lugar en el mundo, Un, A place in the world
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Argentinië, Uruguay, Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Un lugar en el mundo (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer