Velke trapeni

1974, Jirí Hanibal, 90 minuten

Servië en Montenegro 1974. Familiefilm van Jirí Hanibal. Met o.a. Renata Masková, Marie Vrábalova, Zuzana Fiserová, Marek Vasut en Stanislav Winter.

VPRO Cinema

Jana (Maskova[KA1]a) is veertien. Haar ouders zijn gescheiden. Haar zusje is met moeder (Martinkov[KA1]a) in de provincie gaan wonen en zij werd toegewezen aan haar vader (Cupak). Ze zit op een internaat, omdat vader het te druk heeft met zijn werk en een nieuwe vriendin. Vader komt haar nauwelijks bezoeken en Jana heeft vriendschap gesloten met Lenka (Vrábalova), maar dat is tot op een zekere hoogte surrogaat. Als vader uiteindelijk naar veel afstel op bezoek komt met zijn nieuwe vriendin, is Jana diep teleurgesteld in vaders egoïsme. Ze verlaat de kostschool om naar haar moeder en zusje te gaan. Deze film zit voor de jonge kijker die nog op de basisschool zit, nogal complex in elkaar en verheerlijkt het instituut ten koste van het gezin. Scenario van Bohumila Zelenková en Otto Zelenka. Camerawerk van Jan Novák.

credits

Regie:
Jirí Hanibal
Cast:
Renata Masková, Marie Vrábalova, Zuzana Fiserová, Marek Vasut, Stanislav Winter, Martin Slaby, Eduard Cupak, Marcala Martinková, Bozena Bòhmová, Jana Stepanková, Marie Mottlová
Scenario:
Bohumila Zelenková
Camera:
Jan Novák
Muziek:
Jirí F. Svoboda
Jaar:
1974
Alt. titels:
Du machst mir Kummer
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, Echtscheiding
Landen:
Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Velke trapeni (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer