Verenigd Koninkrijk/Canada 1995. Drama van Lionel Sherman. Met o.a. Bernard Hill, Betsy Brantley, John Bowles, Doug Bradley en Oliver Parker.

VPRO Cinema

Tam Ferrier (Hill), een bebaarde vent van de middelbare leeftijd, houdt in de Schotse hooglanden heel wat schapen op een aardige lap grond, waarop projectontwikkelaar Culzean (Bradley) aast voor een recreatieproject. Culzean heeft inmiddels het omliggende land gekocht. Tam wil niets weten van aanbod van Culzean, die goedschiks of kwaadschiks zijn doel wenst te bereiken. Hij gebruikt tenslotte alle vuile trucs uit het boek om Tam onder druk te zetten. Tam krijgt de hulp van Jean (Brantley), een weduwe die plaatselijke winkel van sinkel drijft en haar vijftien-jarige zoon Ewan (Bowles). Ze moeten heel wat listen bedenken om die gemene Culzean te pareren. Tussen Jean en Tam bloeit intussen iets moois op. Als Culzean met enkele handlangers een terrein gaan opmeten, glijden ze over de rand van een rotswand en komen ze klem te zitten. Tam wordt gevraagd hen uit hun benarde positie te bevrijden. Aanvankelijk staat hij voor een dilemma, maar begraaft tenslotte de strijdbijl en ontpopt zich als de barmhartige Samaritaan. Stroperig, sentimenteel gedoe naar een buitengewoon voorspelbaar scenario van regisseur Sherman hoogst persoonlijk. Aanvankelijk had men voor dit flauwe gedoe Bob Keen als regisseur ingehuurd maar die liet het afweten. Op locatie gefilmd.

credits

Regie:
Lionel Sherman
Cast:
Bernard Hill, Betsy Brantley, John Bowles, Doug Bradley, Oliver Parker, Mark Mckenna, Ronald Simon, Dave Anderson, Ron Patterson, Jean Faulds, Marilyn Gray, John Boles
Productie:
Noel Cronin
Jaar:
1995
Alt. titels:
Bedreiging in de Hooglanden
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Familiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Shepherd On The Rock (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken