Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Louis Morneau. Met o.a. Michael Dudikoff, Tyrin Turner, Jacqueline Obradors, David Barry Gray en Channon Roe.

VPRO Cinema

Het verhaal van deze film kan nu niet bepaald origineel genoemd worden, behoudens hier en daar wat onverwachte plotwendingen, maar het tempo is rap en voordat je het weet is allemaal voorbij. Dudikoff in de rol van een Arnold Schwarzeneggerachtige held veegt een onwaarschijnlijk groepje van wantrouwende, onverschillige gevangenen bij elkaar. Hieronder bevindt zich ook een vrouw (Obradors). Hij traint ze (in L.A.), brengt ze teamgeest bij en waarachtig het werkt. Ze gaan naar Vietnam, waar ze slag leveren met de schurk Vinh Moc (Tagawa) die de dochter van miljonair Prescott (Brandt) gesequestreerd heeft toen hij haar uit een neergehaald VN-vliegtuig haalde. Opgenomen in op 'locatie' op de Philipijnen. Hoort tot de betere werkjes in zijn soort.

credits

Regie:
Louis Morneau
Cast:
Michael Dudikoff, Tyrin Turner, Jacqueline Obradors, David Barry Gray, Channon Roe, Demetrius Navarro, Cedrik Terrell, Cary-Hiroyuki Tagawa
Scenario:
Darryl Quarles
Productie:
Brad Krevoy, Bradley Thomas
Camera:
Mauro Fiore
Muziek:
Terry Plumeri
Montage:
Glenn Garland
Jaar:
1995
Genres:
Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Soldier Boyz (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken