Ein tödliches Vergehen

1995, Tony Randel, 90 minuten

Duitsland 1995. Horror van Tony Randel. Met o.a. Jan Niklas, Marijam Asgischewa, Birgit Doll, Gunther Schloß en Diana Körner.

VPRO Cinema

Er heerst paniek in psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Een maniak heeft het gemunt op de verpleegsters. Aan Dr. Katharina Sand (Asgischewa) legt de politie uit dat de dader hoogstwaarschijnlijk een pati[KA3]ent van haar groep is. Eerst verdenkt ze een seksmaniak, maar dan begint ze het gedrag van een priv[KA1]e-pati[KA3]ent, Alex Neumann (Niklas) en vader van twee kinderen, die ze in haar praktijk thuis therapie geeft uiterst vreemd te vinden. Een thriller die sterk en goed in elkaar steekt, maar de spanning laat helaas het naar het einde toe afweten, waardoor de verrassende finale eerder zwak dan sterk overkomt. Goede acteerprestaties. Een ongewone excercitie in den vreemde van de Britse griezelcineast Randel (HELLBOUND), die tevens Joel Goldsmith, zoon van Jerry, meebracht voor de score. Mark Rosman schreef het scenario en Rodger Hinrichs tekende voor de fotografie. Formaat 16/9. Stereo.

credits

Regie:
Tony Randel
Cast:
Jan Niklas, Marijam Asgischewa, Birgit Doll, Gunther Schloß, Diana Körner, Rufus Beck, Oliver Broumis, Wookie Mayer, Marijam Agischewa
Scenario:
Mark Rosman
Camera:
Rodger Hinrichs
Muziek:
Joel Goldsmith
Jaar:
1995
Alt. titels:
Tödliches Vergehen, Ein
Genres:
Horror, Thriller
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Ein tödliches Vergehen (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer