Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Charles Haid. Met o.a. Alan Arkin, Charles Haid, Josh Charles, Byron Thames en Zahn McClarnon.

VPRO Cinema

Harry Willette (Arkin), ex pitcher van het vermaarde honkbal- team Chicago Barons is al meer dan dertig jaar een levende legende. De honkballers hebben hun eigen Hall of Fame in Cooperstown en eigenlijk heeft Harry daar een plaatsje verdiend. Zijn beste vriend Raymond Maracle (Greene) zal er worden vereeuwigd, maar is al dood voordat het goede nieuws hem bereikt. Harry besluit nu zijn eigen lot in handen te nemen en stuurt zijn neef Jody erop af, maar hij weet niet dat Jody de re[KA3]incarnatie is van Raymond, die niet van motorrijden en karate hield. Absolute odd-ball movie, die wellicht buiten Amerika wat minder geapprecieerd wordt, maar door het charmante en warme verhaal van toneelschrijver Lee Blessing (A WALK IN THE WOODS) en het aanstekelijke spel van hoofd- en bijrollen, de kijker niet onberoerd laat. De waardering is op zijn Europees:

credits

Regie:
Charles Haid
Cast:
Alan Arkin, Charles Haid, Josh Charles, Byron Thames, Zahn McClarnon, Hope Lange, Maria Pitillo, Ed Begley, Paul Dooley, Martia Pitillo, Graham Greene, Ed Begley jr
Jaar:
1993
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm, Road-movie, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cooperstown (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken