Kessler

1994, Tristan De Vere Cole, 240 minuten

Verenigde Staten 1994. Drama van Tristan De Vere Cole. Met o.a. Clifford Rose, Alan Dobie, Nitza Saul, Ralph Michael en Alison Glennie.

VPRO Cinema

De titelpersonage was tijdens WO II hoofd van de SS in Brussel. Hij maakte zich tijdig uit de voeten en begon na de capitulatie van het Derde Rijk een nieuw leven als Manfred Dorf. Hij verdient een fortuin als industriëel, maar hij blijft een overtuigd nazi en steunt indirect een organisatie van neo- nazi's. Hij wordt herkend en ontmaskerd. Ook de BND begint zich voor zijn bruine verleden te interesseren, maar hij vlucht naar Engeland met hulp van de neonazi's, waar hij zijn noodlot niet meer ontlopen kan. Lange tv-film, die meestal in twee delen wordt uitgezonden of flink bekort wordt met meer dan een uur. Het blijft een weinig opwindende vertelling, want het is al zo vaak vertoond en het graaft bovendien nergens echt diep.

credits

Regie:
Tristan De Vere Cole
Cast:
Clifford Rose, Alan Dobie, Nitza Saul, Ralph Michael, Alison Glennie, Robert Morris, Harold Innocent, Jeremy Wilkin, Oscar Quitak, Guy Rolfe, John Moreno
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Oorlogsfilm, Serie
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Kessler (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer