Verenigde Staten 1994. Drama van Richard A. Colla. Met o.a. Lisa Hartman, Cliff Robertson, James Farentino, Dixie Carter en Linda Evans.

VPRO Cinema

Mike Kilkullen bezit in Orange County tussen L.A. en San Diego als enige nog een buitengewoon groot landgoed. Boven zijn grond cirkelen al enige tijd een aantal aasgieren - projectontwikkelaars - die op het juiste moment wachten om zich op de prooi te storten. En op dat moment komt Mike bij een auto- ongeval om het leven. Er ontbrandt een hevige strijd tussen zijn ex-vrouw Sylvie (Evans) en haar twee dochters Fernanda (Eilbacher) en Valerie, uit zijn eerste huwelijk enerzijds, en anderzijds Mike`s lievelingsdochter Jazz (Black) die fotografe is en in Venice woont, iets ten Noorden van L.A. In dit moderne Assepoester-verhaal van de grote keizerin der soap-opera's, Judith Krantz, zijn de stiefmoeder en de halfzusters de hebzuchtigen en is het bevallige oogappeltje de bijna vermoorde onschuld, die evenwel een paar doeltreffende pijltjes op d'r boog heeft. Heerlijke intriges naar beproefd recept voor een grote schare vrouwelijke kijkers die even geen zin hebben in de Libelle of Cosmopolitan, maar gewoon in gemakkelijke kleding onderuit willen zakken voor de thuisbuis. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Richard A. Colla
Cast:
Lisa Hartman, Cliff Robertson, James Farentino, Dixie Carter, Linda Evans, Lisa Eilbacher, Bruce Greenwood, Jeffrey Meek, BD Wong
Jaar:
1994
Alt. titels:
Dazzle
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Judith Krantz' Dazzle (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken