Verenigde Staten 1995. Komedie van Jonathan Prince en Jonathan Pryce. Met o.a. Shelley Fabares, Valerie Harper, Sid Caesar, Mary Kate Schellhoudt en Hillary Tuck.

VPRO Cinema

De intelligente, maar niet bepaald populaire Terry Venessi (Schellhoudt) komt uit een arbeidersgezin en is de tegenpool van de domme, rijke, verwende cheerleader Karen Ridgeway (Tuck). Karen heeft er geen problemen mee om het biologie-practicum van Terry in het honderd te laten lopen. Deze laatste wreekt zich op een zodanige manier dat de school - door een brand - twee dagen gesloten moet worden. De zaak komt voor de kinderrechter en deze heeft een originele straf in petto: de meisjes moeten dertig dagen lang van gezin wisselen, zodat ze kunnen ondervinden hoe de ander leeft. Voorspelbare komedie die als enig pluspunt Caesar heeft, die als grootvader van Schellhoudt elke scène steelt waarin hij zit. Maryedith Burrell baseerde haar scenario op een roman van Betsy Haynes, die het gebrek aan communicatie tussen kinderen en ouders aanklaagt. Sandi Sissel stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Jonathan Prince, Jonathan Pryce
Cast:
Shelley Fabares, Valerie Harper, Sid Caesar, Mary Kate Schellhoudt, Hillary Tuck, Robert Clohessy, Andrew Kavovit, Lance Robinson, Vasili Bogazianos, Kenneth Tigar, Marne Patterson, Hunter Garner, Kyndra Joy Casper, Kelsey Mulrooney, Esther Scott
Scenario:
Maryedith Burrell
Productie:
Brent Shields, Richard Welsh, Ruth Slawson
Camera:
Sandi Sissel
Muziek:
David Lawrence
Jaar:
1995
Alt. titels:
Great Mom Swap, The, Feindliche Freundschaften
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Great Mom Swap (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken