Der Fischerkrieg

1998, Klaus Gietinger, 90 minuten

Duitsland 1998. Drama van Klaus Gietinger. Met o.a. Hannes Thanheiser, Hans-Heinz Moser, Johannes Hermel, Linda-Sue Lüpke en Dirk Martens.

VPRO Cinema

Frieder Ladner (Hermel) is de zoon van Oskar Ladner (Thanheiser) een visser aan de Bodensee. Frieder vertrok na een verschil van mening met zijn vader naar Holland, waar hij in een visserijbedrijf een voorspoedige carri[KA2]ere maakte. Frieder is verloofd met een Friese schone, Trix (De Vries). Acht jaar later moet hij onverwijld terugkeren naar huis, omdat zijn vader op sterven ligt. Het blijkt dat vader Oskar niet de laffe visser was, waarvoor de indertijd heethoofdige Frieder hem gehouden had, maar dat zijn oom Franz en Zwitserse vissers aan de overkant vader het vuur aan de schenen legde, waardoor er teveel schuld rust op het huis. Moeder (Blumhoff), grootmoeder (Bronner) en aangenomen wees Anna (L[KA3]upke), die inmiddels is opgegroeid tot een aantrekkelijke jonge vrouw worden bedreigd met uitzetting. Frieder legt het bij met Onkel Franz, maar dan zijn er nog heel wat partijen die ze moeten confronteren om de zaak te redden. Ondertussen worden Anna en Frieder verliefd en als Trix op de proppen komt, moet Frieder kiezen. Heimat-film in ware traditie nu aangepast voor de thuisbuis en de bergen hebben plaats gemaakt voor een prachtig meer, maar de intrige is gebleven. Behoorlijke rollen en dito regie. Het scenario is van Felix Huby naar een idee van Werner Zeindler. Meisje De Vries is in Maastricht geboren, maar heeft zowel in haar geboorteland als in Duitsland op de planken gestaan - voor iemand die uit Limburg komt, is dat heel plausibel. In 1995 op locatie, Baden-Baden en in Nederland (Leeuwarden) gedraaid. Werd begin 1998 voor het eerst op de buis vertoond.

credits

Regie:
Klaus Gietinger
Cast:
Hannes Thanheiser, Hans-Heinz Moser, Johannes Hermel, Linda-Sue Lüpke, Dirk Martens, Christiane Blumhoff, Lore Bronner, Ursula Cantieni, Bernd Tauber, Achim E. Ruppel, Hymke de Vries, Horst Richter, Alf André
Scenario:
Felix Huby
Productie:
Dieter Streck, Dirk Anderssen, Yhomas Martin, Ulrich Bendele
Muziek:
Klaus Roggors
Schrijver:
Werner Zeindler
Jaar:
1998
Alt. titels:
Fischerkrieg, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Heimatfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Fischerkrieg (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer