Duitsland 1998. Drama van Wolfgang Limmer. Met o.a. Gerd Silberbauer, Barbara Rudnik, Elisabeth Romano, Doris Schade en Dietrich Mattausch.

VPRO Cinema

Journalist Christian Bott (Silberbauer) verkeert in een mid- life crisis. Hij vindt dat hij op zoek moet naar zichzelf en de relatie met Karin (Rudnik) moet herwegen. Hij trekt zich terug in een hut in de Dolomieten op 2.300 meter hoogte met een hond, hoewel hij niet van honden houdt. Hij wil een worden met de natuur en de enige kleur in zijn eenzame bestaan wordt aangebracht door Anna (Romano), een jonge boerin, die verliefd wordt op hem. Het sterfbed van zijn moeder doet hem van de berg afdalen en hij komt tot de ontnuchterende conclusie dat je jezelf niet kunt verliezen in de natuur, maar één vriend heeft hij aan deze zoektocht overgehouden: de hond. Psychologische tv- drama naar de roman Medalges van Jürgen König door hem zelf tot scenario bewerkt. Het spel en de regie zijn naar behoren. Romano als Anna mag er zijn... Camerawerk van Clemens Messow.

credits

Regie:
Wolfgang Limmer
Cast:
Gerd Silberbauer, Barbara Rudnik, Elisabeth Romano, Doris Schade, Dietrich Mattausch, Antje Schmidt, Nina Franoszek, Cornelia Corba, Roger Fritz, Carin Costa, David Barry, Malte Friedrich, Nicole Marquardt
Camera:
Clemens Messow
Muziek:
Enjott Schneider
Schrijver:
Jürgen König
Jaar:
1998
Alt. titels:
Jahr zwischen Himmel und Hölle, Ein
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen