Duitsland/Frankrijk 1997. Drama van Detlef Rönfeldt. Met o.a. Marianne Sägebrecht, Gérard Klein, Marie-France Pisier, Vanessa Guedj en Joachim Jung.

VPRO Cinema

Margret (S[KA3]agebrecht) brengt de post rond. Ze is zeer lijvig en eigenlijk te dik. Ze is getrouwd met Arthur (Klein), een kunstschilder die haar aanbidt omdat ze een figuur heeft dat favoriet was bij de door hem zo bewonderde oude Italiaanse meesters. Margret maakt een onbelangrijke, kleine beschadiging aan haar gloednieuwe PTT-bestelwagentje en wordt bij de postdirectie geroepen. De zaak wordt flink opgeklopt en ze moet een vermageringskuur ondergaan, wil ze haar baantje niet verliezen. De gedwongen, zij het tijdelijke, scheiding van Arthur valt haar zwaar. Arthur bedriegt haar ondertussen vrolijk met de slankere plaatsvervangster Ingrid (Guedj). Margret is er zo kapot van dat ze in een opwelling met een verhitte kop haar woonplaats verlaat. Wonder boven wonder komt zij bij het rondtrekkende operettegezelschap van Tony (Pisier), waar ze carri[KA2]ere maakt en zang-collega Antonio (Schwarz) door haar gecharmeerd raakt. Ze mist Arthur echter nog steeds. Als het gezelschap in de buurt van haar dorp is, nodigt ze iedereen uit voor de première, maar Arthur komt niet opdagen. Heel verdrietig gaat ze voor een laatste keer naar het graf van haar vader, want ze wil haar dorp voorgoed vaarwel zeggen. Ze komt Arthur tegen en alles komt in kannen en kruiken. Pretentieloze, maar onderhoudende en charmante film over dik zijn en gediscrimineerd worden. Het kitscherige scenario is van Françoise Dorner naar een idee van Sägebrecht. Competent spel en goed camerawerk van Michael Epp. Gedraaid in en om Parijs en Normandië aan de Atlantische kust.

credits

Regie:
Detlef Rönfeldt
Cast:
Marianne Sägebrecht, Gérard Klein, Marie-France Pisier, Vanessa Guedj, Joachim Jung, Jaecki Schwarz, Michael Gwisdek, Petra Reinhardt, Wolfgang Winkler, Marita Böhme
Scenario:
Françoise Dorner
Productie:
Hermann Florin, Renate Roginas, Sabine Manthey, Alain Bloch
Muziek:
Carolin Petit
Schrijver:
Sägebrecht
Jaar:
1997
Alt. titels:
Frau nach Maß, Eine, Femme sur mesure, Une
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Eine Frau nach Maß (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken