Duitsland 1996. Komedie van Helke Misselwitz. Met o.a. Susanne Lothar, Cesary Pazura, Sophie Rois, Herbert Fritsch en Kathrin Angerer.

VPRO Cinema

Engelchen. Het is de bijnaam van Ramona, een vrouw die samen met haar zusje in een lippenstiftfabriek in Berlijn werkt. Tijdens haar eenzame bestaan gluurt ze door het raam veel naar een ontwricht gezin en maakt woordeloos contact met het verwaarloosde dochtertje. Haar leven verandert als ze op het station gekust wordt door Andrzej, een Poolse autoreparateur, die op het station illegaal sloffen sigaretten staat te verkopen. Na verloop van tijd zien ze elkaar vaker en lijkt een betere tijd aangebroken voor Ramona. Maar Andrzej blijkt getrouwd te zijn en Ramona´s zwangerschap eindigt in een miskraam. Indringende rol van Susanne Lothar als de enigszins contactgestoorde en neurotische Ramona, in een film die de kijker een trieste wereld in voert. Misschien mede door het documentairewerk dat Misselwitz eerder deed, oogt de film erg levensecht. (IdH/VPRO Gids)

credits

Regie:
Helke Misselwitz
Cast:
Susanne Lothar, Cesary Pazura, Sophie Rois, Herbert Fritsch, Kathrin Angerer, Luise Wolfram, Heide Kipp, Ben Becker, Ulrich Mühe, Cezary Pazura
Scenario:
Helke Misselwitz
Productie:
Thomas Wilkening
Camera:
Thomas Plenert
Montage:
Gudrun Steinbrück
Jaar:
1996
Genres:
Komedie, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Engelchen (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken