Das Zauberbildnis

1997, Gennadii Vasiliev, 90 minuten

China/Rusland 1997. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Sergei Shnyriov, Gao Li, Chen Tianxuan, Ariadna Schengelaja en Walentina Telitschkina.

VPRO Cinema

Het is Vasiliev, de Russische grootmeester der sprookjesfilms, gelukt om ook na de val van het communisme te overleven en door te gaan met filmen. Uit zijn verleden heeft hij betrekkingen met de Chinezen uit de Volksrepubliek aangehaald en dat heeft weer geleid tot een samenwerking. Het wonderlijke verhaal van deze film is over Iwan (Shnyriov), die wegens het verrichten van goede daden de beeltenis bezit van Xiao Qin (Li), de gemalin van een harteloze Chinese mandarijn die tevens een grote gemene tovenaar is. In het portret zit ook de ziel van Xiao Qin opgesloten en de mandarijn stelt alles in het werk om hem Iwan te ontfustelen om zo zijn lusteloze vrouw op te peppen. Als dat lukt met een list, wordt hij gestolen. Met de hulp van Xiao Qins broer krijgt Iwan het weer in handen en verslaat haar boze echtgenoot. Ze gaan trouwen en het nieuwe paar leefde daarna nog heel lang en gelukkig. De film is in principe al geschikt voor kleuters, maar als hij niet ingedubd is, kan hij beter door grotere kinderen bekeken worden.

credits

Regie:
Gennadii Vasiliev, Gennadi Wassiljew
Cast:
Sergei Shnyriov, Gao Li, Chen Tianxuan, Ariadna Schengelaja, Walentina Telitschkina, Wladimir Antonik, Andrej Martynow, Tamara Sidorenko, Anna Markowa, Dmitri Solowjow, Gao Lin, Sergej Schnyrew
Jaar:
1997
Alt. titels:
Zauberbildnis, Das
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
China, Rusland


op televisie
0 uitzendingen

Das Zauberbildnis (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer