Lorenz im Land der Lügner

1996, Jürgen Brauer, 71 minuten

Luxemburg/Duitsland 1996. Familiefilm van Jürgen Brauer. Met o.a. Marianne Sägebrecht, Rolf Hoppe, Jochen Busse, Holger Kunkel en Volker Prechtel.

VPRO Cinema

Durfal Lorenz (Wien) zakt met een vlot de rivier af en ontdekt een merkwaardig eiland: de koninklijke jagers zitten achterste voren op hun paard, honden miauwen en katten blaffen. Als hij in deze omgekeerde wereld wil betalen met een echt goudstuk in plaats van vals geld, wordt hij beschouwd als een verdacht individu. Hij ontmoet de dikke tante Martha (S[KA3]agebrecht) en haar schone nichtje Elise (H[KA3]onmann), die onmiddelijk voor Lorenz in zwijm valt. Samen met tante Martha, de voddenman (D[KA3]orr) en een kat die verborgen zit in een tekening, en leeft als je er flink op wrijft, ontmaskeren ze een complot waarbij de koning (Hoppe), zijn minister (Busse) en een legerkapitein (Kunkel) betrokken zijn. Ze zorgen er weer voor dat de leugens door de waarheid worden achterhaald. Enigszins moralistisch fantasietje voor jonge kijkers naar het jeugdboek Gelsomino nel paese dei Borgierdi van Gianni Rodari. De stem van 'Kater Hinze' is van Heinz Hoenig. Beate Hanspach, Anne Goßens en regisseur Brauer, die ook de camera hanteerde, schreven het scenario.

credits

Regie:
Jürgen Brauer
Cast:
Marianne Sägebrecht, Rolf Hoppe, Jochen Busse, Holger Kunkel, Volker Prechtel, Karsten Dörr, Paul Scheuner, Fabian Oscar Wien, Mechtild Hönmann, Henry Losch, Annette Schlechter, Pol Hofmann, Marcel Folschette, Mechthild Hönmann
Muziek:
Manuel Karpinski
Jaar:
1996
Alt. titels:
L'isola della bugie
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Luxemburg, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Lorenz im Land der Lügner (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer