Duitsland 1997. Drama van Marijan David Vajda. Met o.a. Christian Quadflieg, Bruno Eyron, Andrea Gloggner, Hanns Zischler en Charlotte Schwab.

VPRO Cinema

Aannemer Werner Ahrendsen (Zapatka) wil een leegstaande fabriek slopen, maar op het terrein staat nog een dienstwoning, waar Rudolf Petzold (Kowalski) woont. Petzold weet daardoor alle werkzaamheden tegen te houden. Als Ahrendsen grove middelen inzet, komt het tot een felle ruzie met Petzold, waarvan Ahrendsens echtgenote Heidemarie (Woytowicz) en zijn dochter Caro (Beglau), getuigen zijn. De volgende morgen wordt Petzold vermoord aangetroffen bij de villa van Ahrendsen. Voor de politie en het openbare ministerie is de zaak zo klaar als een klontje: de aannemer is de dader, hij wordt gearresteerd en moet berecht worden. Superadvocaat Martin Berg (Quadflieg) neemt de verdediging op zich. Hij wordt bijgestaan door trouwe speurneus Oliver Wissmann (Eyron) en zijn intu[KA3]itieve zus Bettina (Gloggner). Hij toont met veel verve en vaart aan dat de hermandad en justitie bestaan uit een stelletje naïevelingen, die nog in sprookjes geloven. Ze hebben overspel, chantage en de verwisseling van een identiteit over het hoofd gezien. Het scenario van Peter Jürgenmeister zal nooit de prijs winnen van het origineelste draaiboek van het jaar, maar de hoofdrollen zijn niet slecht. Het soort misdaadfilmpjes waarvan er dertien-in-een-dozijn gaan.

credits

Regie:
Marijan David Vajda
Cast:
Christian Quadflieg, Bruno Eyron, Andrea Gloggner, Hanns Zischler, Charlotte Schwab, Manfred Zapatka, Monika Woytowicz, Rolf Boysen, Rudolf Kowalski, Bibiana Beglau, Thomas Goritzki, Hansi Joachmann-Gruen, Rainer Goernemann, Wolfgang Hartmann, Arnold Dammann, Jürgen Schornagel, Werner Berndt
Jaar:
1997
Alt. titels:
Mörderischer Wohnen - Der Tod des letzten Mieters, Tod des letzten Mieters, Der
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen