Der Prinzgemahl

1997, Vera Loebner, 89 minuten

Duitsland 1997. Komedie van Vera Loebner. Met o.a. Robert Atzorn, Constanze Engelbrecht, Janina Flieger, Ricardo Radke en Stefan Wigger.

VPRO Cinema

Jens Morgenroth (Atzorn) is scheepsbouwkundig ingenieur, die trots op zijn werk is. Zijn vrouw Karin (Engelbrecht) is consultant voor het bedrijfsleven. Zij wordt gevraagd mee te doen met de parlementsverkiezingen aan de zijde van de regeringspartij. Jens haalt er zijn schouders over op, want Karin staat op een onverkiesbare plaats en hij sympathiseert met de oppositie, die aan de beurt is om te winnen. Het pakt heel anders uit: Karin wordt minister en Jens raakt zonder werk, want de werf gaat dicht. De status van huisman spreekt hem niet aan. Interessante film over een onderwerp dat op deze schaal nog maar weinig mannen treft, maar wat op een lager niveau al lang aan de gang is: de rollenwisseling door het betere opleidingsniveau; niet iedereen kan zich als een Dennis Thatcher profileren! Goed spel van de hoofdrollen, vooral Atzorn, onder de gedreven regie van Loebner. Scenario van Felix Huby en Gunther Scheuthle. Camerawerk van Peter Krause.

credits

Regie:
Vera Loebner
Cast:
Robert Atzorn, Constanze Engelbrecht, Janina Flieger, Ricardo Radke, Stefan Wigger, Jürgen Holtz, Dieter Mann, Klaus Peter Grap, Hans-Jürgen Hürrig, Dietmar Huhn
Scenario:
Felix Huby
Productie:
Heide Hess
Camera:
Peter Krause
Muziek:
Günther Fischer
Jaar:
1997
Alt. titels:
Prinzgemahl, Der
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zedenkomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Prinzgemahl (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer