Oostenrijk/Zwitserland 1994. Thriller van Helmut Berger. Met o.a. Mario Adorf, Otto Sander, Marika Green, Nina Grosse en Regina Rieck.

VPRO Cinema

Franz Hofnagel (Adorf) uit Wenen is 22 jaar geleden onschuldig veroordeeld voor brandstichting, waarbij een dode is gevallen. Bovendien werd hij voor ontoerekeningsvatbaar verklaard en voor onbepaalde tijd ter beschikking aan de regering gesteld en moet zijn dagen in een psychiatrische inrichting slijten. Dit alles heeft hij te danken aan zijn advocaat Dr. Gerold Stadler (Sander) en zijn meinedige vrouw, die onder één hoedje speelde met de raadsman. Bovendien hebben zij hem al het bezit afhandig gemaakt. Door een bureaucratische speling van het lot, krijgt hij één dag proefverlof. Deze dag benut hij zeer doelmatig om naar de stad van de Prater te gaan en zijn kwelgeesten ter verantwoording te roepen. Franz' wraak is zeer zoet. Aardige pyschologische suspensefilm, die al in 1993 gedraaid werd en in 1994 in Oostenrijk op de buis werd vertoond. In Duitsland kwam hij een jaar later in de thuisbioscoop. Adorf is goed en Bergers regie is een noviteit. Scenario van regisseur Berger en Peter Zingler. Camerawerk van Michael Riebl en Elke Harder.

credits

Regie:
Helmut Berger
Cast:
Mario Adorf, Otto Sander, Marika Green, Nina Grosse, Regina Rieck, Rainer Egger, Karl Ferdinand Kratz, Johann Iwanschitz, Franz Buchrieser
Scenario:
Helmut Berger
Camera:
Michael Riebl
Muziek:
Vanessa Paradis, Nirvana, Willy Deville, Lothar Scherpe
Jaar:
1994
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Oostenrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Bauernschach (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken