Fantôme avec chauffeur

1996, Gérard Oury, 90 minuten

Frankrijk 1996. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Philippe Noiret, Gérard Jugnot, Jean-Luc Bideau, Béatrice Agenin en Sophie Desmarets.

VPRO Cinema

Al vijftien jaar werkt Georges (Jugnot) als de toegewijde chauffeur van de steenrijke financier Philippe Bruneau-Tessier (Noiret). Door ongelukkige samenloop van omstandigheden verwisselen ze beiden binnen 24 uur het tijdelijke met het eeuwige. Ook in de 'andere wereld' blijkt er weinig sprake van broederlijkheid of gelijkheid. Voordat ze ten hemel mogen varen, moeten ze als schimmen in het rijk der levenden een en ander binnen twee dagen regelen. Rokkenjager Georges en egoïst Philippe hebben niets met elkaar gemeen, maar ze zullen moeten leren samenwerken om de ware toedracht van hun gewelddadige dood te ontrafelen en Philippe's zoon te beschermen tegen de moordenaar van zijn vader. Vergezochte en niet al te best gelukte zwarte komedie, die vooral de nadruk legt op het klassenverschil tussen de mensen, zelfs na de dood. Noiret was niet in zijn beste doen en Jugnot schmiert op storende wijze. Francis Veber schreef het scenario en het camerawerk is van Robert Fraisse. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Gérard Oury
Cast:
Philippe Noiret, Gérard Jugnot, Jean-Luc Bideau, Béatrice Agenin, Sophie Desmarets, Maxime Boidron, Daniel Gélin, Charlotte Kady, Daniel Russo, Manfred Andrae, Julien Lepers
Scenario:
Francis Veber
Muziek:
Wojciech Kilar
Jaar:
1996
Genres:
Komedie, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten, Fantasy
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Fantôme avec chauffeur (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer