Der Falkenkönig

1989, Vladimir Drha, 88 minuten

Polen/Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Vladimir Drha. Met o.a. Grezegorz Emanuel, Pavel Soukoup, Piotr Rzymyszkiewicz, Martin Lounar en Marketa Hrubesová.

VPRO Cinema

In het koninkrijk der haviken regeert een wrede, boosaardige koning. Het vriest er permanent, waardoor er een ijzige koude heerst. Een oud vrouwtje voorspelt dat de koning zal sterven door de hand van zijn eigen zoon. Als er daadwerkelijk een zoon geboren wordt, beveelt de koning natuurlijk dat de boreling gedood moet worden, maar hij wordt van zijn wisse dood gered en later komt de voorspelling uit. De zon gaat dan weer schijnen. Sprookjesfilm naar beproefd recept, waarvan opgemerkt kan worden dat het een Pools-Tsjechische samenwerking was in een turbulente tijd: het omvallen van het communisme in Oost-Europa, maar deze film is nog puur kameradenwerk. Fotografie van Emil Sirotek.

credits

Regie:
Vladimir Drha
Cast:
Grezegorz Emanuel, Pavel Soukoup, Piotr Rzymyszkiewicz, Martin Lounar, Marketa Hrubesová, Jiri Pomeje, Ladislav Lakomy, Nela Boudova, Eugeniusz Kujawksi, Jiri Zaha-Jsky, Eva Matalova, Pavel Pipal, Jaroslav Radimecky, Katerina Besserova, Juray Mokry
Camera:
Emil Sirotek
Muziek:
Jirí Stivin
Jaar:
1989
Alt. titels:
Falkenkönig, Der
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Polen, Servië en Montenegro


op televisie
0 uitzendingen

Der Falkenkönig (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer