Frankrijk 1996. Drama van Jean-Pierre Vergne. Met o.a. Jacques Villeret, Anne Roumanoff, Virginie Lemoine, Martin Lamotte en Isabelle Petit Jacques.

VPRO Cinema

Antoine (Villeret) en zijn vrouw Sandrine (Roumanoff) winnen in de Franse lotto een miljoenenbedrag. Sandrine is uiteraard in de wolken, maar Antoine besluit twaalf miljoen Francs (bijna twee miljoen euro) te steken in het noodlijdende poppenfabriekje, waar hij werkt. Nu is hij groot aandeelhouder en kan hij de bank die de lening weigerde, afblaffen; hij mag de cheques invullen (waarbij hij weleens een nulletje vergeet) en tekenen. De bedrijfsbezetting kan opgeheven worden. Scherpe sociale, zij het zeer Franse, satire die eigenlijk heel grappig is, maar door het grote publiek geboycot werd, waardoor de film maar kort in roulatie was. Scenario van niemand minder dan Jean-Claude Carrière en verder Armand Jammot, Anne Roumanoff en regisseur Vergne. De fotografie was in handen van de bekwame Claude Agostini.

credits

Regie:
Jean-Pierre Vergne
Cast:
Jacques Villeret, Anne Roumanoff, Virginie Lemoine, Martin Lamotte, Isabelle Petit Jacques, Julien Cafaro, Biana, Pierre-Arnaud Juin
Muziek:
Raymond Alessandrini
Jaar:
1996
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Golden Boy (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken