Verenigde Staten 1996. Thriller van Daniel Sackheim. Met o.a. Dan Cortese, Keri Russell, Veronica Cartwright, Stephen Root en William Daniels.

VPRO Cinema

Horrormysterie gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal dat Shirley Jackson publiceerde in 1948 in het tijdschrift The New Yorker. Jason (Dan Cortese) keert terug naar zijn geboortegrond om zijn vader te begraven in het familiegraf. Het vreedzame stadje doet Jason goed totdat hij wordt overvallen door angstige beelden van vroeger. Beelden van de vreemde lokale tradities, van jaarlijkse sterfgevallen. Het graf van zijn moeder zet hem op het spoor van een afgrijselijke ontdekking. Het oorspronkelijke korte verhaal leent zich matig voor een lange film maar de geduldige kijker wordt aan het eind rijkelijk beloond.

credits

Regie:
Daniel Sackheim
Cast:
Dan Cortese, Keri Russell, Veronica Cartwright, Stephen Root, William Daniels, William Morgan Sheppard, Joe Chrest, Salome Jens, M. Emmet Wals, Sean Murray, Jon Huffman, Jeff Corey, Amy Parrish, Alex Van, David Lenthall, Joann Pankow, M. Emmet Walsh, Kerri Russell
Scenario:
Anthony Spinner
Productie:
Linda Otto, Anthony Spinner
Camera:
Rick Maguire
Muziek:
David Michael Frank
Schrijver:
Shirley Jackson
Jaar:
1996
Alt. titels:
Lottery, The
Genres:
Thriller, Horror, Drama
Trefwoorden:
Gothic-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Lottery (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken