Die Rote Hand

1960, Kurt Meisel, 97 minuten

Duitsland 1960. Misdaad van Kurt Meisel. Met o.a. Eleonora Rossi-Drago, Paul Hubschmid, Hannes Messemer, Rainer Brandt en Susanne von Almassy.

VPRO Cinema

Jonny Zamaris (Hubschmid) maakt als undercover politieman tussen Berlijn en Lugano jacht op meedogeloze wapensmokkelaars. Zowel de Franse geheime dienst als de Duitse politie lukt het niet te infiltreren in een bende die zich Die Rote Hand noemt en al hun pogingen moesten ze betalen ze met bloedige aanslagen, waarbij heel wat medewerkers het leven lieten. De charmante Jonny weet via de knappe toneelspeelster Violetta Scotoni (Rossi-Drago) door te dringen tot de kopstukken van de misdaadorganisatie. Een onwaarschijnlijke film, die bij het uitbrengen al achterhaald was door veel betere tv-films, al dan niet in serieverband. Regisseur Meisel die te zien is in de rol van Oberst Hubert, maakte zich er als een jantje-van-lei vanaf. Het scenario is van Ernst Neubach, die de rolprent onder de firma met dezelfde naam produceerde. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer. Zelfs voor nostalgiegangers niet interessant.

credits

Regie:
Kurt Meisel
Cast:
Eleonora Rossi-Drago, Paul Hubschmid, Hannes Messemer, Rainer Brandt, Susanne von Almassy, Fritz Rémond, Kurt Meisel, Willi Rose, Elma Karlowa, Eddi Arent
Scenario:
Ernst Neubach
Camera:
Georg Bruckbauer
Muziek:
Harald Böhmelt
Jaar:
1960
Alt. titels:
Rote Hand, Die
Genres:
Misdaad
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Rote Hand (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer