Der Kinderhasser

1998, Maria Theresia Wagner, 90 minuten

Duitsland 1998. Komedie van Maria Theresia Wagner. Met o.a. Marco Rima, Johanna-Christine Gehlen, Diether Krebs, Claudia Grünberg en Anna Loos.

VPRO Cinema

Adrian Hoffmann (Rima) presenteert het kinderprogramma, de Lobo Show, waarmee hij hele hoge kijkcijfers scoort. In zijn hart haat hij het kleine volkje. Tijdens een interview met een journaliste van een dagblad valt hij door de mand en moet dat de volgende dag bezuren met een buitengewoon onvriendelijk stukje in de krant. Zijn producent Schmott (Krebs) stelt voor dat hij een weekje gaat helpen in een weeshuis om weer aan goede publiciteit te komen. Met de moed der wanhoop gehoorzaamt Adrian en weet het tij ten gunste te keren als hij de autistische Nina (Gr[KA3]unberg) aan het praten krijgt. Bovendien verovert hij daarmee het hart van de charmante leidster Anna Kohlmorgen (Gehlen). En zo loopt het goed af. Kinderachtige, sentimentele komedie, al laat Grünberg de kijker smelten. Het opppervlakkige scenario is van Michael Illner en de regie van WILLY WUFF-Wagner is routineus.

credits

Regie:
Maria Theresia Wagner
Cast:
Marco Rima, Johanna-Christine Gehlen, Diether Krebs, Claudia Grünberg, Anna Loos, Maximilian Wigger, Tanja Schumann, Ingolf Lück
Scenario:
Michael Illner
Jaar:
1998
Alt. titels:
Kinderhasser, Der
Genres:
Komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Kinderhasser (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer