Verenigde Staten 1991. Drama van Ken Olin. Met o.a. James Sikking, Bibi Besch, William McNamara, Jayne Brook en David Byron.

VPRO Cinema

In een bourgeois gezin wordt de oudste van drie kinderen beschouwd als de geslaagde zoon, want hij studeert aan de universiteit van Yale. Ook de andere kinderen doen het niet slecht. Als de oudste kennis krijgt aan een knappe meid, die ook nog eens uit een steenrijke familie komt, is men de koning te rijk. Een voorgenomen huwelijk gaat echter niet door. Ondertussen weet de kijker waarom: drank, het botert eigenlijk niet tussen vader en moeder en erger (!) nog, de oudste zoon is homo, maar hij durft er niet mee voor de dag te komen. Typisch dik Amerikaans tv-drama, breed uitgemeten met fatsoensnormen, die in Europa niet helemaal aanspreken. De spelprestaties en de regie zijn echter heel goed, zodat men het toch kan aanzien. Naar een praterig, maar aanvaardbaar scenario van James Duff. Het camerawerk van Bing Sokolsky past bij de claustrofobische decors.

credits

Regie:
Ken Olin
Cast:
James Sikking, Bibi Besch, William McNamara, Jayne Brook, David Byron, Lori Loughlin, Jim Carrey, Philip Linton, Bennett Cale, David Beron
Productie:
Paul Lussier
Muziek:
Laura Karpman
Jaar:
1991
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Doing Time On Maple Drive (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken