Verenigde Staten 1993. Drama van Martin Bell. Met o.a. Jeff Bridges, John Boylan, Edward Furlong, Greg Sevigny en Jayne Entwistle.

VPRO Cinema

Het speelfilmdebuut van Bell, die ervoor documentaires maakte w.o. STREETWISE, werd al in 1991 gedraaid maar kwam pas twee jaar later in de bioscopen. Het verhaal gaat over Jack Keely (Bridges) een inbreker, die zich na een lange gevangenisstraf ontfermt over zijn veertien-jarige zoon Nick (Furlong), van plan is een nieuw leven te beginnen in Alaska en hoopt dat zijn penvriendin Charlotte (Jenney) bij hem zal komen. Nick is een ontembare puber, die door toedoen van Jacks voormalige kameraad-in-het- kwaad Harvey dreigt af te glijden naar dezelfde straatgoot, waarin Jack ooit terecht kwam. Een soms niet al te fijngevoelig drama tegen de achtergrond van harteloze, grote Noord-Amerikaanse steden over een vader-en-zoon-relatie. Het scenario van Peter Silverman treft de juiste toon en gaat cliché's uit de weg. Het camerawerk van James R. Bagdonas verhoogt de sfeer. Bridges was medeproducent.

credits

Regie:
Martin Bell
Cast:
Jeff Bridges, John Boylan, Edward Furlong, Greg Sevigny, Jayne Entwistle, Lucinda Jenney, Tracey Kapisky, Don Harvey, Maggie Welsh, Christian Frizzell
Productie:
Rosilyn Heller, Jeff Bridges
Muziek:
James Newton Howard
Jaar:
1993
Alt. titels:
Zweite Chance, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

American Heart (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken