Duitsland 1989. Komedie van Rainer Erler. Met o.a. Helmut Lohner, Bruce Spence, Sally Sander, Emily Waere en Janine Jones.

VPRO Cinema

Lydia Kaminski (Sander) is de geleerde, eerzuchtige echtgenote van Prof. Dr. Dr. Dr. Leo Kaminski (Lohner), die genomineerd is voor de Oskar Flobell-prijs. Ze ontwikkelt een recycling-bacterie, waardoor de vuilnisbelt definitief tot het verleden zal behoren. Door een onhandigheidje ontsnapt een bacterie en wat blijkt: papier verandert in suiker; een nationale ramp: kostbare incunabelen, bibliotheken, papiergeld, wetsteksten, parlementaire verslagen, dagbladen en zelfs wc- papier wordt omgezet. Ook het proefschrift van Robert Flemming (Spence) wordt geslachtofferd. Hij is echter niet van plan zijn wetenschappelijke arbeid van zich af te laten snoepen. Oubollige persiflage op de idiote, nimmer te stuiten voortgang van de wetenschap en techniek, en de gekke geleerden die de kijker evenwel doen hunkeren naar de electronische, dus papierloze maatschappij. De film is gesitueerd in Engeland, maar werd opgenomen met een geheel Australische cast, behoudens hoofdrol Lohner en down-under gedraaid in de steden Perth en Fremantle in West-Australië. Het camerawerk is van Simon Akkerman.

credits

Regie:
Rainer Erler
Cast:
Helmut Lohner, Bruce Spence, Sally Sander, Emily Waere, Janine Jones, Rosemary Barr, Rick Hearder, Colin McEwan, Leslie Wright, Maurie Ogden, Adrian Mulraney, Andrew Lewis
Productie:
Peter Göbbels, Reinhold Elschot
Camera:
Simon Akkerman
Muziek:
Eugen Thomass
Jaar:
1989
Alt. titels:
Wirklich süße Katastrophe, Eine
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen